20god_73_b

20 ГОДИНИ ЦЕЛОДНЕВНА ДЕТСКА ГРАДИНА

 “ИНДИРА ГАНДИ” В ПРАВЕЦ

Начало | English

 

Тази вече добре известна в България образцова детска градина, макар и намираща се в не много голям провинциален град, отпразнува през декември 2005 г. своята двадесета годишнина под мотото “Обичайте детето ­ не защото е добро, а защото го има”.

Под патронажа на младия кмет на града Красимир Живков бе проведена цяла седмица от сесии, научна конференция, тържествен концерт, срещи с приятели и гости, сред които както винаги присъстваха и представители на посолството на Индия. Зали предоставиха историческият музей на Правец, хотел “Правец палас” и читалище “Заря”. Сред разискваните теми на научната конференция бяха: “Здравословният начин на живот в детската градина ­ наша грижа, стъпка в бъдещето”, “Програма по системата “Ръка за ръка” -­ начало на европейска визия в предучилищното възпитание”, “Индира Ганди ­- живот и наследство”, “Среща с миналото, настоящето и поглед в бъдещето” и др.

Наред с всички добри условия за занимания по най-модерна система в самата детска градина децата имат на разположение собствен парк с плувен басейн за летните месеци, през зимата ги водят на ски в Семково, редовно правят посещения на музеи и други културни институции в града, организират за тях показни занимания в градския университет за обучение по международен бизнес, а на празник дори ги обличат в тоги и с академични шапки. Така че още с първите си стъпки добиват представа за ценностите и важните неща в живота.

Освен че на всеки свой празник детската градина в Правец е посещавана от представители на посолството на Индия в България, там често гостуват индийски и много други чуждестранни делегации, а също български държавни ръководители, между които и президентът Георги Първанов.По случай юбилея Клуб “Приятели на Индия” изпрати до директорката на целодневната детска градина в Правец г-жа Вълчанова приветствие с пожелания за още много бъдещи успехи, винаги да бъдат за пример и достойно да носят името на своя патрон.