republic_day_of_india_52_fliorir

НАЦИОНАЛНИЯТ ПРАЗНИК НА ИНДИЯ, ОТБЕЛЯЗАН В СОФИЯ

Начало | English

 

Както всяка година, на 26 януари 2006 г. посланикът на Република Индия в България издигна националното знаме на Индия в градината на посолството по случай Деня на републиката, който се чества като национален празник на страната. На тази сутрешна церемония присъстваха около 50 пребиваващи в България индийски граждани и индийски студенти на обучение в български висши учебни заведения в София и Плевен, както и членовете на индийското посолство.

Вечерта Н.П. посланик Динкар Кхулар и съпругата му дадоха в посолската резиденция голям прием за официални гости. Представени бяха президентството, кабинетът на министър-председателя, присъстваха лидери на политически партии, членове на парламента, шефове на дипломатически мисии в България, пред-

ставители на Министерство на външните работи, бившият президент Желю Желев, бившият министър-председател Симеон Сакскобургготски, академици, журналисти и общественици, приятели на Индия.

Посланик Динкар Кхулар, съпругата му Мала Кхулар и дипломати от индийското посолство посрещат гостите за честването на националния празник на Индия.