bolivud

Суперзвезда на Боливуд засне филм в България

Начало | English | Архив

 

 

Винод Кханна

 

Суперзвездата на Боливуд Винод Кханна беше в България, за да се снима във филма "Кръстникът – легендата продължава". С над 150 филма 60-годишният Винод Кханна е един от най-изявените индийски актьори и продължава активно да участва в нови филми, въпреки че днес е сред най-изявените индийски политици. Кханна е бил министър на туризма и културата и държавен министър на външните работи на Индия.

Актьорът бе посрещнат от посланика на Република Индия в България Лал Динглиана. Към работата по 140-минутния екшън, който бе заснет за 25 дни в София и във Варна, се включи и 80-членен екип на Боливуд.

"Ние откриваме хоризонтите за обща работа между боливудската и българската филмова индустрия – каза Винод Кханна и допълни, че Марлон Брандо е един от неговите творчески идоли, затова самият той се превъплъщава в Кръстника. – В този филм ще има много екшън, много емоции, много неща се случват. Има и добри, и лоши хора, има семейна драма..."

Двамата сина на Винод Кханна също са филмови звезди. "Големият има повече опит" – уточнява бащата. А на въпроса дали след напрегнатия снимачен ден му остава време за медитация, Кханна отговаря: "Разбира се. Медитацията идва от само себе си. Вече толкова години медитирам..." Винод Кханна е ученик на световноизвестния духовен учител Ошо. Не се разделя с медальона му. Осем години се бе оттеглил да учи в ашрама на Ошо. "Основното е себереализацията, а после е споделянето с другите" – казва актьорът.

"Кръстникът" е третата боливудска продукция, снимана в България, и първата по рода си индо-пакистанска филмова продукция. Почитатели на актьора от целия свят очакват филма.